بیشتر افراد علاقه دارند به صورت اینترنتی خرید خود را انجام دهند. برخی نیز دوست دارند که کسب‌وکار آنلاین خودشان را راه‌اندازی کنند. طبیعتا داشتن درگاه پرداخت یا قابلیت پرداخت آنلاین به کاربران کمک بسیاری خواهند کرد؛ حالا چه فروشنده هستند و چه خریدار. روش‌های دیگری همچون کارت به کارت، پرداخت در محل یا پرداخت نقدی نیز وجود دارد، اما همه دوست دارند هزینه محصول خود را به شیوه‌ای مطمئن و در همان لحظه واریز کنید. این موضوع باعث می‌شود تا صاحبان کسب‌وکار به داشتن درگاه پرداخت ملزم شوند. مراحل دریافت آن طولانی است و شاید کمی سخت؛ اما غیرممکن نیست. در کل خیلی پیچیده نیست. یه مرحله کلی دارد: دریافت اینماد، دریافت کد مالیاتی و در آخر گرفتن درگاه پرداخت. اگر شما هم برای کسب‌وکارتان نیاز به داشتن اینماد و درگاه پرداخت دارید، این مطلب برای شماست. در ادامه این موضوع را به صورت کامل بررسی خواهیم کرد.

دریافت اینماد؛ اولین مرحله یک کسب‌وکار اینترنتی

اینماد یا همان نماد الکترونیکی یک نماد رسمی ایرانی است که توسط مرکز توسعه تجارت به وب‌سایت‌ها تقدیم می‌شود. به بیان ساده‌تر این مرکز تعدادی کارشناس دارد که بر اساس پارامترهای موجود، سایت را مورد بررسی قرار می‌دهند. در صورت تایید صلاحیت وب‌سایت می‌توانید نشان اینماد را دریافت کنید. یک صفحه در خود صفحه اینماد برای سایتتان درست می‌شود که با توجه به اطلاعاتی که به آن‌ها داده‌اید، شما را معرفی می‌کند. این صفحه آدرس سایت، صاحب آن،‌آدرس و شماره صاحب سایت را نشان می‌دهد. کاربران می‌توانند سایت اصلی اینماد را چک کنند و در صورت مشاهده اطلاعات آن، به سایت مورد‌نظر اعتماد می‌کنند. در واقع کاربر با مشاهده مشخص بودن اطلاعات، شماره تماس و آدرس صاحب آن خیالش از بابت این موضوع راحت می‌شود. برای دریافت نشان اینماد باید مراحلی را پشت سر بگذارید. در ادامه با این مراحل به صورت کامل آشنا خواهیم شد:

بیشتر بخوانید
پورتال سازمانی و فرآیندهای راهبری آن

هویت سنجی؛ مهم‌ترین قسمت ورود به سایت اینماد

برای دریافت اینماد باید در آغاز وارد سایت اینماد شوید. با جست و جوی آدرس enamad.ir در گوگل وارد این سایت خواهید شد.

Payment gateway

در مرحله اول باید اطلاعات هویتی را وارد کنیم. در این مرحله باید ایمیل، نام کاربری و رمز را جای‌گذاری کنیم. این مراحل برای ثبت نام اهمیت دارد.

Payment gateway۰۱

در قدم بعدی باید اطلاعات خود را وارد کنیم. اطلاعات هویتی همچون نام و نام خانوادگی، کد ملی، نام پدر، جنسیت، تاریخ تولد، محل صدور شناسنامه و شهر محل صدور شناسنامه را در این قسمت بنویسید. همچنین اضافه کردن اطلاعات محل سکونت همچون استان، شهر، کد پستی و آدرس محل سکونت را وارد کنید.

Payment gateway۰۲

در این مرحله نوبت به بارگذاری مدارک می‌رسد. مدارکی همچون تصویر کارت ملی، تصویر صفحه اول شناسنامه، تصویر پرسنلی و کارت معافیت یا پایان خدمت برای آقایان ضروری است. این مدارک را در صفحه مقابل بارگذاری کنید. حالا منتظر تایید بمانید.

Payment gateway۰۳

معرفی وب‌سایت؛ کسب‌وکارتان را معرفی کنید

پس از تایید مدارک، نوبت به معرفی کسب‌وکار می‌رسد. در این مرحله باید برندتان را معرفی کنید. یادتان باشد که پیش از معرفی خود، باید سایت داشته باشید، سایتتان فعال باشد، محصول روی آن وجود داشته باشد. با  داشتن این موارد می‌توانید اقدام به معرفی تجارتتان کنید. برای اضافه کردن کسب‌وکار صفحه‌ای مانند تصویر زیر برای شما باز می‌شود. در این جدول اطلاعاتی مانند نام فارسی کسب‌وکار، نام انگلیسی کسب‌وکار، وضعیت ملک کسب‌وکار، نوع فعالیت و آدرس دامنه کسب‌وکار را پر کنید. در جدول بعدی باید اطلاعات مرتبط با تماس را وارد کنید. اطلاعاتی همچون تلفن ثابت، پست الکترونیکی، استان، شهر، کد پستی و آدرس محل کسب و کار را بنویسید. اگر کسب‌وکارتان خانگی است، باید آدرس خانه را وارد کنید. حواستان باشد که این آدرس و شماره تلفن در صفحه اصلی سایت اینماد به نمایش گذاشته می‌شود.

بیشتر بخوانید
رابطه مدیران با فناوری اطلاعات

Payment gateway۰۴

مرحله نهایی؛ سایت‌های وردپرسی در دریافت اینماد موفق‌ترند

در این مرحله برای دربافت درگاه پرداخت اطلاعات کاربری به عنوان مدیر از شما می‌خواهند. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که می‌خواهند بدانند به عنوان مدیر پشت سایت چه کسی وجود دارد. علت اینکه باید محصول روی سایت وجود داشته باشد، این است که فرایند خرید را چک می‌کنند. چک کردن فرایند خرید را برای اینکه سایت با مشکلی در این زمینه رو‌به‌رو نباشد، انجام می‌دهند. البته تجربه نشان می‌دهد که سایت‌های وردپرسی با مشکلی مواجه نمی‌شوند و نیازی به ساختن اکانت وجود ندارد؛ زیرا از درستی این سایت‌ها مطمئن هستند و با فرایند کاریشان آشنا‌اند.

شرایط دریافت اینماد؛ نکاتی که باید در زمان گرفتن درگاه پرداخت بدانید

برای گرفتن درگاه پرداخت و اینماد باید یک سری شرایط وجود داشته باشد. شرایطی همچون سن بالای ۱۸ سال، دامنه سایت به نام خودمان باشد، محصول مشخصی روی سایت وجود داشته باشد و در نهایت آدرس و شماره تلفن ارائه کنیم. به تازگی مرحله جدیدی اضافه شده است و آن صفحه مرجوعی کالا نام دارد. در این صفحه باید شرایط مرجوع کردن کالا را به صورت واضح و مشخص بنویسید. البته قوانین دیگری نیز وجود دارد، که این موارد مهم‌ترینشان هستند.

نکته بعدی که باید به آن توجه داشته باشید هر آدرس یا شماره تلفنی تایید می‌شود. به عنوان مثال روی شماره تلفن پیامک‌هایی وارد می‌شوند که نیاز به وارد کردن کدهایشان است. برای تایید شدن تلفن ثابت یک کد با شماره تلفن به شما می‌دهند که باید با آن تماس بگیرید و کد را عنوان کنید. برای آدرس نیز نامه‌ای به دست شما می‌رسد که به شخص مورد‌نظر تحویل می‌دهند و در آن نامه کدی وجود دارد. با وارد کردن کد در سایت، آدرس نیز تایید خواهد شد. برای تایید کردن سایت نیز فرایندهای متفاوتی وجود دارد. اما اصلی‌ترینشان این است که کد مربوطه را باید به کپهای سایت اضافه کرده یا فایلی را در آن بارگذاری کنید. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که مطمئن شوند مالکیت سایت برای شماست.

بیشتر بخوانید
سنجش رضایت مشتریان در کسب و کار

Payment gateway۰۵

ارائه مجوزهای کسب و کار؛ مجوز هر کسب‌وکار برای درگاه پرداخت متفاوت است

پس از تایید مراحل قبلی قدم به مرحله بعدی می‌گذاریم. در این مرحله باید مجوزهایی که کسب‌وکار دارند را ارائه کید. بعضی از کسب‌وکارها نیاز به مجوز دارند. اگر حوزه فعالیت شما در زمینه غذایی است، باید از سازمان‌های مختلفی همچون غذا و دارو مجوزهای لازم را تهیه کنید. برای هر حوزه‌ای نیاز به مجوز خاصی خواهد بود. نگران نباشید! کارشناس‌های اینماد شما را در این زمینه راهنمایی خواهند کرد. آن‌ها به شما می‌گویند که چه مجوزی را از کدام سازمان بگیرید. پس از دریافت مجوز و با آپلود کردنشان، این مرحله به پایان می‌رسد.

صدور اینماد با پرداخت مبلغی ناچیز برای دریافت درگاه پرداخت

مرحله آخر در این قسمت پرداخت مبلغی برای صدور اینماد است. این مبلغ ناچیز خواهد بود. در سال ۱۴۰۲ این مبلغ حدود ۱۷۵ تا ۲۰۰ هزار تومان محاسبه شد. در واقع اینماد برای این مراحلی که ارائه کرده است از شما هزینه ناچیزی را دریافت می‌کند.

 

نکته: با ستاره آشنا شوید. در اینماد چیزی تحت عنوان ستاره وجود دارد. ستاره در واقع به اعتماد سنجی اینماد کسب شده از یک تا پنج ستاره داده می‌شود. البته شما می‌توانید از اینماد بی‌ستاره نیز استفاده کنید. برای دریافت اینماد بدون ستاره نیاز به احراز هویت خواهید داشت. البته محدودیت‌های تراکنش نیز خواهید داشت. در صورت دریافت اینماد بی‌ستاره در یک ماه تا ۵۰ تراکنش تا سقف ۵۰ میلیون تومان خواهید داشت. برای گرفتن ستاره‌های دیگر یک سری المان و پارامتر وجود دارد. کارشناسان با سنجیدن امنیت سایت، رابط کاربری، سابقه کار، رضایت مشتری و حتی نحوه پاسخگویی به مخاطبان را ارزیابی می‌کنند و هر ستاره را برای قسمت خاصی به شما تقدیم خواهند کرد.

بیشتر بخوانید
کاتالوگ سرویس در خدمات پشتیبانی پورتال سازمانی

Payment gateway۰۶

برای هر کسب‌وکار اینترنتی باید نسبت به دریافت کد مالیاتی اقدام کنید

از بهمن ماه سال ۱۳۹۹ برای انواع پرداخت چه مستقیم و چه غیر مستقیم، کد مالیاتی اجباری شد. همه باید یک پرونده مالیاتی داشته باشند و بر اساس آن اقدام به دریافت درگاه کنند. قبل از این تاریخ، درگاه واسطه‌ای برای دریافت درگاه به کد مالیاتی نداشتند، اما اکنون این موضوع بسیار مهم است. برای دریافت این کد باید به سایت سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه کنید. با بارگذاری اطلاعات و مدارک خواسته شده، پرونده مالیاتی تشکیل می‌دهید. در نهایت این سایت یک کد پیگیری به شما تقدیم می‌کند. در واقع این کد، کد مالیاتی شما خواهد بود. این کد برای دریافت هر درگاه پرداختی در هر سایتی مورد نیاز خواهد بود.

Payment gateway۱۰

دریافت درگاه پرداخت؛ آخرین مرحله‌ای که باید طی کرد

پس از دریافت اینماد و کد مالیاتی حالا نوبت به گرفتن درگاه پرداخت می‌رسد. به صورت کلی دو نوع درگاه پرداخت وجود دارد. این دو مدل شامل درگاه پرداخت مستقیم و درگاه پرداخت واسط می‌شود. درگاه پرداخت مستقیم از سمت بانک به شما اعطا می‌شود. این درگاه‌ها امن‌تر هستند. در درگاه‌های مستقیم معمولا پول در همان لحظه به حساب می‌نشیند. درگاه‌های پرداخت واسط توسط بعضی از شرکت‌ها که غالبا خصوصی هستند به شما اعطا خواهند شد. نام آن‌ها پرداخت‌یار است و زیر مجموعه بانک مرکزی فعالیت می‌کنند. نیروهای این مراکز جوان‌تر هستند و مدرنیته‌تر به کارها رسیدگی می‌کنند. معمولا درگاه‌های واسط قابلیت‌های بیشتری دارند. برای نشستن پول به حساب در درگاه‌های واسط باید خودتان درخواست دهید تا زمانی‌که پول به حداقل برسد به حسابتان واریز شود.

بیشتر بخوانید
نابودی پزشکی با هوش مصنوعی - آیا پزشکان بیکار می شوند؟

بیشتر بانک‌ها قابلیت درگاه پرداخت مستقیم را دارند. شما می‌توانید به آن‌ها درخواست دهید و نسبت به کسب این درگاه‌های پرداختی اقدام کنید. بهتر است از بانکی که حساب دارید، درخواست کنید؛ مگر آنکه نخواهید با آن حساب کار کنید. دریافت درگاه پرداختی نیز بسیار ساده است. در صورت داشتن اینماد و کد مالیاتی با ورود به سایت‌های ملت یا زرین پرداخت یا سایرین فرم مورد‌نظر را پر می‌کنید. با بارگذاری مدارک و پر کردن فرم درگاه به راحتی صادر می‌شود. در آخر نیز یک کد به ما اعطا می‌شود که اصطلاحا کلید اتصال ما به درگاه بانک است. در وردپرس به دلیل وجود افزونه‌های مختلف به راحتی می‌توانید این اتصال را برقرار کنید که بسیار امن خواهد بود. اگر با یک برنامه‌نویس کار می‌کنید به کمک کدها می‌توانید همان‌طور که می‌خواهید این اتصال را برقرار کنید.

Payment gateway۰۸

سایت‌های وردپرسی؛ بهترین گزینه برای دریافت اینماد و درگاه پرداخت

دریافت اینماد و درگاه پرداخت مراحل طولانی و زمان‌بری دارد، اما غیر ممکن نیست. برای گرفتن اینماد ابتدا باید وارد سایت شوید و اطلاعات خواسته شده را پر کنید. پس از کسب مجوزهای خواسته شده، نسبت به دریافت کد مالیاتی اقدام کنید. حالا با داشتن این دو مدرک به راحتی می‌توانید درگاه پرداخت خود را داشته باشید. دو نمونه درگاه پرداخت مستقیم و واسط وجود دارد که هر یک مزایای خاص خود را دارند. در این مطلب سعی کردیم به صورت کامل و جامع این موارد را مورد بررسی قرار دهیم. اگر شما هم تجربه دریافت اینماد و درگاه پرداختی را داشته‌اید در قالب کامنت به ما بگویید که این پروسه چقدر طول کشید.

بیشتر بخوانید
تنوع سرویس دهندگان فناوری اطلاعات