طراحی سایت با فتوشاپ

یکی از چالش های طراحان سایت را باید منظم و مرتب بودن بدانیم! معمولا زمانی که چند پروژه طراحی سایت وجود دارد و نزدیک موعد تحویل آنها می رسد، عقربه های ساعت هم با سرعت بیشتری حرکت می کنند! برای این که سرعت‌تان را به عقربه های ساعت برسانید، باید از نکات طراحی سایت با فتوشاپ اطلاع داشته باشید.

چند روش وجود دارد که به کمک آنها می توانید خیلی سریع تر، طراحی سایت ها را به پایان برسانید بدون آن که نیاز به توضیح و معذرت خواهی از کارفرما وجود داشته باشد! در این بخش همراه ما باشید تا با این روش ها آشنا شویم.

1. برای افزایش سرعت طراحی سایت با فتوشاپ، حتما فایل ها را مرتب نگه دارید!

شاید این یک چالش بزرگ باشد که دیگر فایل های دسکتاپ را دور بریزید و سعی کنید برای هر پروژه، فولدرهای مرتبی داشته باشید. اما واقعیت این است که فایل های درهم و برهم فقط انرژی ذهنی شما را می گیرند و این موضوع باعث پیروزی عقربه های ساعت خواهد شد!
اگر شما هم جزو آن دسته از طراحان سایت هستید که تمام فایل ها را روی دسکتاپ خود ذخیره می کنند، برای سرعت بخشیدن به روند طراحی سایت باید فکری به حال تغییر این عادت کنید.

بیشتر بخوانید
بررسی طراحی سایت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور

برای سازماندهی فایل ها از نام های مرتبط و بامعنی استفاده کنید. برای این کار روش های بسیاری وجود دارد. مثلا می توانید تاریخ یا شماره نسخه ها را به نام فایل ها اضافه کنید؛ این کار به خودتان بستگی دارد. اما حواستان باشد که یک الگوی مشخص را برای نام گذاری ها به کار ببرید.

2. برای طراحی سریع تر سایت باید درک درستی از فریمورک داشته باشید

مقاله مرتبط: ابزارهای تست طراحی رابط کاربری UI

اگر در فکر طراحی سایت با فتوشاپ با سرعت بیشتری هستید، درک و استفاده درست از فریمورک می تواند به شما کمک کند. در حال حاضر رایج ترین فریمورک های طراحی سایت بوت استرپ، فاوندیشن و Materialize هستند. از بین این سه Foundation با شبکه ای از گریدهای واکنش گرای داخلی طراحی شده که قابلیت های زیادی دارد. این فریمورک استایل دهی به دکمه ها، کادرها، پیمایش ها و تایپوگرافی ها را فراهم کرده که همین موضوع محبوبیت آن را افزایش داده است. اگر در طراحی خود از لایه های مختلفی استفاده می کنید، فریمورک Foundation می تواند مناسب تر باشد.

3. لایه ها را براساس بخش های محتوایی چیدمان کنید

طراحی سایت با فتوشاپ معمولا یک فایل PSD پیچیده با تعداد زیادی از پوشه ها، لایه ها، smart objectها و موارد دیگر را ایجاد می کند. بیشتر طراحان سایت در میانه راه با این فایل حجیم و پیچیده گیج خواهند شد و باید زمان زیادی را صرف رمزگشایی لایه ها و پوشه ها کنند! تازه بعد از آن نوبت به تغییرات می رسد که در فایل هایی با تعداد لایه بالا واقعا سردرگم کننده است.
برای این که به این روز دچار نشید، بهترین کار مرتب قرار دادن لایه ها و پوشه ها با اسم های معناداری است که برای آنها انتخاب کردید. مثلا می توانید پوشه هایی به نام های blog، intro، footer، header و موارد دیگر را تنظیم کنید. در ضمن استفاده از لیبل های رنگی هم می تواند به شما کمک کند تا خیلی سریع لایه ها و المان های مربوط به یکدیگر را پیدا کنید.

بیشتر بخوانید
رهنمودهایی برای طراحی وب سایت های دولتی (1)

اگر از ابتدای طراحی سایت، این کار را به عادت خودتان تبدیل کرده باشید، دیگر نیازی نیست زیر هزاران لایه بدون نام و گنگ، زانوی غم بغل بگیرید! این شیوه حتی پروژه های مشارکتی طراحی سایت را هم ساده تر می کند.

4. سریع ترین طراحان سایت تمام شورتکات ها را از بر هستند!

شورتکات ها یا کلیدهای میانبر، نجات دهندگان شما در زمان طراحی سایت با فتوشاپ محسوب می شوند! از میان هزاران شورتکاتی که وجود دارد، سعی کنید مواردی را که در طول روز زیاد استفاده می کنید، به خاطر بسپارید. مثلا زیاد و کم کردن اندازه فونت، مرتب کردن لایه ها، ذخیره مناسب برای وب، کم و زیاد کردن شفافیت و مواردی از این دست خیلی زیاد استفاده می شوند. در صورتی که میانبر آنها را در ذهن داشته باشید، دیگر نیازی به استفاده از موس و پیدا کردن کادر تنظیم مورد نظرتان ندارید.

در ضمن شما می توانید میانبرهای کاربردی را به لیست میانبرهای فتوشاپ اضافه کنید تا طراحی سایت را سریع تر پیش ببرید. برای این کار کافی است از تب Edit به بخش Keyboard Shortcuts بروید.

5. از کتابخانه های CC استفاده کنید

یکی از بهترین منابعی که شرکت ادوبی بعد از انتشار نسخه CC منتشر کرد، کتابخانه ها هستند. تمام طراحان حرفه ای از این قابلیت استفاده می کنند و برای خود کتابخانه شخصی تشکیل می دهند. شما هم می توانید رنگ، فونت استایل، آیکون، تصویر و هر مورد دیگری را به کتابخانه خودتان اضافه کنید تا کار طراحی سایت با فتوشاپ سریع تر پیش رود.
با استفاده از این قابلیت می توانید به سادگی و به سرعت رنگ ها را تغییر دهید، فونت ها را عوض کنید و مواردی از این قبیل. در واقع این تغییرات تنها با یک کلیک انجام شدنی هستند.

بیشتر بخوانید
بررسی سایت پایگاه اطلاع رسانی اعطای نشان های دولتی

در ضمن اگر به صورت تیمی روی طراحی سایت کار می کنید، استفاده از کتابخانه ها می تواند مفیدتر هم باشد. کتابخانه های CC ادوبی را باید از جدیدترین و به روز ترین منابع بدانیم که سادگی و سرعت طراحی سایت را بیشتر می کند.

6. تصاویر و وکتورها را به صورت Smart Object تنظیم کنید

شاید بگویید این کار باعث بالا رفتن حجم فایل PSD و بیشتر شدن زمان بارگیری آن می شود؛ اما با این کار امکان ویرایش آنها را هم برای خودتان و هم برای همکارانتان فراهم می کنید. در واقع این روشی است که بسیاری از طراحان سایت حرفه ای پیشنهاد می دهند. زمانی که تصاویر و وکتورها به عنوان Smart Object قرار می گیرند، طرح نهایی تمیزتر و ساده تر خواهد بود. از طرف دیگر اگر بخواهید این تصاویر را به فایل PSD دیگری انتقال دهید، این کار بدون هیچ مشکلی پیش می رود.

7. یک شیوه طراحی منحصر به فرد داشته باشید

در نهایت از شما می خواهیم که یک شیوه یا راهنمای طراحی مخصوص به خودتان داشته باشید. به عنوان مثال بسیاری از برندها برای طراحی سایت با فتوشاپ، مجموعه ای از رنگ ها، فونت ها، تصاویر و المان های دیگری را دارند که در پروژه های خود به کار می گیرند. داشتن شیوه و راهنما به شما کمک می کند در میان منابع بسیاری که برای طراحی وجود دارد گم نشوید و برای انتخاب های خود ساعت ها زمان صرف نکنید. کافی است چند استایل مشخص برای خودتان داشته باشید و از آنها برای طراحی سایت کمک بگیرید.
منبع:
https://www.webdesignerdepot.com

بیشتر بخوانید
چگونه اپلیکیشن اندروید مقیاس پذیر طراحی کنیم؟

خدمات طراحی سایت

برای اطلاع از تعرفه ها و خدمات وبسایتکس در حیطه طراحی سایت، به لینک زیر مراجعه فرمایید.

طراحی سایت