AI و طراحی وب

این روزها وقتی صحبت از AI و طراحی وب می کنیم، یک سوال بزرگ و ترسناک در ذهن توسعه دهندگان وب نقش می بندد: آیا هوش مصنویع به دنیای طراحی وب پایان می دهد؟!

آیا ارتقای یادگیری ماشینی به این معناست که تعداد زیادی از متخصصان دنیای دیجیتال بیکار خواهند شد؟! آیا مهارت های دیجیتالی انسان به زودی ناکارآمد شده و ماشین های هوشمند جای آنها را می گیرند؟!؟!
البته نه به این زودی! اما برای رسیدن به جواب این سوالات بهتر است در این بخش همراه ما باشید.

AI و طراحی وب ، چه بلایی سر متخصصان دیجیتالی می آید؟!

احتمالا شما هم جزو افرادی هستید که در سال های اخیر تبلیغات زیادی در مورد تاثیر هوش مصنوعی بر طراحی و توسعه وب دیده اید. واقعیت این است که خوش بختانه فناوری هوش مصنوعی در زمینه طراحی وب هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد و برای این که جای متخصصان دیجیتالی را بگیرد، باید راه درازی را طی کند.
اما بر خلاف چیزی که بیشتر افراد را می ترساند یا ذهن آنها را درگیر می کند، باید بگوییم که پلتفرم ها و ابزارهای مجهز به هوش مصنوعی در واقع لطفی بزرگ به متخصصان دیجیتال هستند. این ابزارها خلاقان و مهندسان دنیای دیجیتال را موثرتر می کنند و به آنها امکان می دهند که تجربیات جدید خودشان را با کیفیت بالاتر در قبال هزینه ای کمتر تولید کنند.
وقتی از AI و طراحی وب صحبت می کنیم مفهوم خیلی ساده است: طراحی ابزارهای تکمیل کد مبتنی بر هوش مصنوعی برای «ایجاد» یک وب سایت و سپس استفاده از یادگیری ماشینی با دخالت انسان برای بهینه سازی رابط کاربری با به کارگیر هوش تطبیقی.

بیشتر بخوانید
بلاکچین چیست و چه کاربردی دارد؟

موضوعی که ذهن متخصصان را درگیر کرده این است که تصور می کنند فرآیند خلاقیت انسان را می توان با ماشین جایگزین کرد. در حالی که این امکان وجود ندارد. یا بهتر است بگوییم که در حال حاضر این امکان غیرمحتمل است.

چرا ماشین ها نمی توانند جایگزین انسان ها شوند؟!

رستاخیز ماشین ها موضوعی است که زیاد در فیلم های علمی – تخیلی دست مایه کارگردان ها و نویسندگان قرار گرفته است. اما با اطلاعاتی که در حال حاضر از دنیای هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی داریم، چنین امری نشدنی است.
در حقیقت «خلاقیت» چیزی است که ماشین برای رسیدن به آن راه درازی در پیش دارد.
اگر بخواهیم ریشه این موضوع را بررسی کنیم باید بگوییم که قدرت خلاقیت انسان ریشه در «کنجکاوی ذاتی» او دارد. انسان همیشه به دنبال به چالش کشیدن وضعیت موجود است تا ایده های خود را آزمایش کند. این طور بگوییم که خلاقیت همیشه یکی از تلاش های بشر بوده است.

به همین دلیل وقتی می گوییم AI و طراحی وب و این دو را در دو کفه ترازو قرار می دهیم، چیزی نمی تواند جایگزین خلاقیت بشر شود. در عوض هوش مصنوعی ابزاری است که می تواند قدرت خلاقیت بشر را بسط و گسترش دهد.
به بیان ساده تر هوش مصنوعی یک هوش تقویت شده است که همکاری انسان و ماشین را به سطح جدیدی می برد.

ظهور هوش مصنوعی طراحی یا ADI

ADI مخفف Artificial Design Intelligence به معنای هوش مصنوعی فعال در حوزه طراحی است که اخیرا آن را به شکل گسترده تری در تبلیغات می بینیم. این هوش مصنوعی می تواند در طراحی و توسعه وب یا بازی های مختلف به کار گرفته شود.
ADI را باید یک فناوری نوظهور تعریف کنیم که می تواند وب سایت ها را به تنهایی بسازد. با این حال به مداخله انسان در مراحل ابتدایی خود نیاز دارد تا خروجی مورد نظر را با توجه به پارامترهای ورودی تنظیم شده، ارائه دهد.
با پیشرفت های اخیر الگوریتم های AI و طراحی وب در کنار قابلیت های جدید یادگیری ماشینی، ADI می تواند شکاف بین شناخت انسانی و اتوماسیون ماشینی را پر کند. در واقع ADI با داشتن قابلیت های بصری بیشتر، تجربه کاربری بهتری را در اختیار افراد قرار می دهد.
به همین دلیل زمانی که از توسعه وب و هوش مصنوعی صحبت می کنیم، در واقع از یک پتانسیل عظیم (یعنی ADI) برای درک قوانین خلاقانه و اعمال مستقل آنها صحبت می کنیم.

بیشتر بخوانید
کلمات کلیدی LSI چیست و چگونه آنها را پیدا کنیم؟

اما باید این نکته را درک کنید که ADI و یادگیری ماشینی نمی توانند جانشین فرآیند خلاقیت شوند. هوش مصنوعی همچنان یک هوش تقویت شده کاربردی است که به توسعه دهندگان وب کمک می کند تا از آن برای بهبود نتایج مشتری و ایجاد تجربیات کاربری بهتر استفاده کنند.

هوش مصنوعی ADI چگونه کار می کند؟!

برای این که خیال توسعه دهندگان وب را از جایگاه آینده‌شان راحت کنیم، نگاهی کوتاه به عملکرد ADI می اندازیم.
روش ADI این گونه است که با استفاده از یادگیری ماشینی، مجموعه داده های موجود را تجزیه و تحلیل می کند. داده هایی مثل خرید مشتری، مدت زمان حضور کاربر در سایت، نرخ کلیک، کاتالوگ محصولات و سایر معیارهای رفتاری توسط AI آنالیز می شوند.
اینجا جایی است که AI و طراحی وب به هم گره می خورند. هوش مصنوعی با استفاده از ورودی ها یا ترجیحات انسانی مانند پالت های رنگی، محتوا و زمینه را برای ایجاد یک طراحی کاملا منحصر به فرد برای رابط کاربری (یا وب سایت) اعمال می کند.
پیشرفت ADI می تواند بسیاری از مراحل خسته کننده طراحی یا توسعه وب را از میان بردارد. با این حال نباید فراموش کرد که مهندسی انسانی، تجزیه و تحلیل داده ها برای تصمیم گیری و تفکر انتقادی چیزی نیستند که یک ماشین قادر به انجام آنها باشد. (حداقل با اطلاعاتی که در حال حاضر از AI داریم!)

با این حال AI روند معماری را از طریق کدگذاری، بررسی، تشخیص اشکالات، آزمایش رگرسیون و ابزارهای مجهز به هوش مصنوعی خیلی سریع تر می کند و این همان چیزی است که هر توسعه دهنده ای آرزویش را دارد!

بیشتر بخوانید
مقایسه دو سیستم پشتیبان گیری ابری و غیر ابری

یک نفس راحت بکشید!

دنیای امروز ما قبلا هم تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گرفته و این تاثیر به صورت تصاعدی در حال افزایش است. اما وقتی از AI و طراحی وب یا هر حوزه دیگری صحبت می کنیم، باید این نکته را در نظر داشته باشید که هوش مصنوعی قصد جایگزینی انسان را ندارد.
زندگی واقعی، رستاخیز ماشین ها در فیلم های علمی – تخیلی نیست! AI و یادگیری ماشینی در جهت توانمندسازی انسان پیشرفت می کنند. در دنیای واقعی ماشین ها برای مشارکت و همکاری با انسان ها طراحی می شوند. انسان ها کارهایی را بر عهده می گیرند که در آنها بهتر هستند و ماشین ها اتوماسیون و کارهایی که به محاسبات سریع نیاز دارد.
در آینده ای نه چندان دور مهم ترین هوش، AI نیست؛ بلکه «هوش جمعی» است؛ هوشی که هم ماشین ها و هم انسان ها را شامل می شود.

منبع:
https://mediatemple.net

مقاله مرتبط: فیچر اسنیپت (Featured Snippet) چیست و چه نقشی در سئو دارد؟

خدمات طراحی سایت

برای اطلاع از تعرفه ها و خدمات وبسایتکس در حیطه طراحی سایت، به لینک زیر مراجعه فرمایید.

طراحی سایت